6 tips voor goede foto’s in je bestel app!

Een foto is meer dan duizend woorden waard. Een goede foto van je gerecht is dan ook heel belangrijk en kan je omzet aanzienlijk verhogen, zo tonen verschillende studies aan. Maar foto’s van voedsel maken is lang zo makkelijk nog niet. In deze blog geven we je een paar tips waarmee jij de kwaliteit van je foto’s kunt verbeteren voor in je bestel app of website!

6 tips voor betere product foto's in je bestelapp

1. Reinig de lens

Een goed begin is het halve werk. Het lijkt misschien heel voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten het: start altijd met het schoonmaken van je lens. Het zou namelijk zonde zijn als er opeens een vette vinger in die mooie foto van je
pizza tonno zit.

2. Gebruik geen flits

Smartphonecamera’s hebben moeite met donkere ruimtes. Maar flitslicht maakt je onderwerp bleek en flets, terwijl natuurlijk licht vaak een prachtige warme gloed geeft. Zoek dus altijd naar de meest lichte plekjes in de ruimte.

3. Let op de horizon

Als je een bord of een tafel als achter- of ondergrond gebruikt, let dan altijd goed op de horizon van je foto. Dat wil zeggen dat je er goed aandacht aan geeft dat je foto niet scheef lijkt. Neem bijvoorbeeld een foto van de voorkant van een aanrecht. Daarbij moet je goed opletten dat de onderkant van je frame mooi parallel staat aan de rand van het aanrecht. Dat zijn de details die een foto maken of breken.

4. Bekijk de foto’s op je pc

Mocht je nou denken dat de foto’s toch wat minder mooi uitgevallen zijn dan verwacht, gooi ze niet direct weg! Soms kan het wel aan de helderheid van je telefoon scherm of de algehele kwaliteit van je telefoonscherm liggen. Bekijk ze dus altijd even op je computer of laptop voor je ze afschrijft.

5. Probeer niet te zoomen

Je krijgt al snel bewogen shots door digitaal in te zoomen met je telefoon. De truc is dus om dichter bij je object te staan om zo min mogelijk te hoeven zoomen.

6. Alternatieve camera apps

De standaard camera van je device kan nog wel eens een beetje tegenvallen. Dit is vaak niet omdat de telefoon niks beters kan produceren, maar omdat de standaard camera app van je telefoon daar niet op gebouwd is. Wil je een net wat hogere kwaliteit foto door middel van veelzijdige opties in je camera app? Neem dan eens een kijkje in de App Store of de Google Play Store.