Hoe beheer ik het menu van mijn restaurant website en bestel app?

In het beheer paneel van Restaurapp kun je heel gemakkelijk je categorieën en gerechten/producten beheren die getoond worden in je restaurant app of bezorg website. In deze blog laten we je alle opties zien en geven we jou inzicht op alle ins en outs die Restaurapp jou te bieden heeft!

Het beheren en invoeren van categorieën in je restaurant website of app

Dit is het eerste beeld dat je ziet als je inlogt op je Restaurapp account en klikt op het ‘Menu beheren’ icoontje van de gekruiste mes en vork. Je ziet hier alle categorieën die getoond kunnen worden op je restaurant website of in je bestel app. Geef alle categorieën een gepaste en duidelijke foto.

Je kunt zoveel categorieën invoeren als je zelf verlangt. Je kunt de categorie volgorde ook veranderen door de categorie te verslepen naar boven of beneden.

 • Je kunt een categorie opzoeken in de zoekbalk
 • Voeg gemakkelijk een categorie toe door te klikken op het groene plusje naast de zoekbalk
 • Het groene/rode bolletje voor de naam van de categorie geeft aan of de categorie zichtbaar is in jouw app – of niet (rood).
 • Onder de naam kun je gemakkelijk zien hoeveel gerechten je in de categorie hebt staan en hoeveel aanbiedingen je beschikbaar hebt gemaakt in de categorie.
Screenshot van het categorie bewerken scherm in het beheerpaneel .

In de categorie kun je gerechten/producten, extra opties en aanbiedingen toevoegen en beheren. Linksboven kun je zien of de categorie toonbaar is in jouw app of dat deze uitgeschakeld is. Als je de categorie niet meer wilt tonen in de app, dan kun je de categorie op ‘niet tonen in het menu’ zetten, of eventueel verwijderen met de rode knop rechts bovenin.

Het beheren en invoeren van gerechten in je bezorg app of bestel website

Onder het kopje ‘gerechten’ kun je je gerechten bijpassend bij de categorie invoeren door op het groene plusje te drukken. Je ziet de lijst met elk individueel product dat je hebt ingevoerd, deze volgorde kun je ook weer verslepen als je de volgorde wilt aanpassen. Als je op een gerecht klikt, dan kom je in het volgende scherm terecht.

 • Je kunt meerdere afbeeldingen toevoegen aan een gerecht.
 • Je kunt een bezorgprijs en afhaalprijs invullen.
 • Je kunt een lijst van ingrediënten invullen, zodat de consument ziet wat er in het gerecht zit.
 • Je kunt allergenen toevoegen, zoals ‘gluten’ of ‘lactose’.
 • Je kunt het btw percentage invoeren.
Screenshot van het product bewerken scherm in het beheerpaneel .

Aanbiedingen per product of voor een hele categorie

Je kunt aanbiedingen maken per gerecht, zoals ‘Pizza Margarita nu 25% korting!’. Bij zo’n aanbieding wil je een aanbieding op een specifiek gerecht, namelijk pizza margarita. Je kunt echter ook op een hele categorie een aanbieding hebben, zoals ‘-Alle pizza’s 10% afgeprijsd!

 • Je kunt een aanbiedings prijs invoeren voor bezorgen en voor afhalen. 
 • Je kunt een startdatum en een einddatum instellen
 • Je kunt de aanbieding wekelijks herhalen. Dit is handig als je bijvoorbeeld Donderdag Stuntdag hebt met elke pizza voor de helft van de prijs.
 • Je kunt aangeven of je de aanbieding aan of uit wilt zetten in de app.
Screenshot van het instellingen scherm voor aanbiedingen.

Extra opties voor producten en categorieën

Je kunt extra opties toevoegen aan een gerecht, zoals extra kaas, ham, salami, champignons etc. Je kunt ook een bijgerecht kiezen, zoals patatjes bij je biefstuk. 

Je kunt extra opties toevoegen op een categorie, zoals bij pizza’s. Hier kun je een hele lijst van extra opties toevoegen aan de categorie, zodat je bij elke pizza ziet wat je er extra bij kan voegen. Zo kun je bij elke pizza ham toevoegen of champignons, mozzarella, salami etc. 

Daarnaast kun je ook per gerecht extra opties toevoegen, zoals bij spareribs. Een klant moet hier een bijgerecht bij kiezen, zoals patatjes, aardappelen of een salade.

 • Je kunt aangeven als het verplicht is om een extra optie toe te voegen. Dit is handig als er een bijgerecht bij het hoofdgerecht zit en je hiervoor meerdere opties hebt. Het is ook handig als je een menu hebt met bijvoorbeeld een burger en een drankje. Dan moet de consument een drankje erbij nemen, maar dan kunnen ze wel kiezen welk drankje.
 • Je kunt aangeven of het mogelijk is om meerdere opties te kiezen. Bij een hoofdgerecht zou je hoogstwaarschijnlijk niet willen dat ze twee bijgerechten kunnen kiezen. Maar op een pizza kunnen mensen een voorkeur hebben om meerdere extra opties te kiezen.
Screenshot van het instellingen scherm voor een extra opties goep.
Screenshot van een lijst met extra opties

Als je op de ‘extra optie toevoegen’ drukt, dan kun je invulling geven aan wat de extra opties inhouden. Als je bijvoorbeeld bijgerechten hebt aangemaakt, dan klik je erop en dan kun je de bijgerechten invoeren die je ter beschikking hebt voor de consument.