Steuninitiatieven voor horecaondernemers tijdens de coronacrisis

De horecaondernemer heeft het de laatste weken erg moeilijk. Om ondernemers te helpen zijn er een aantal steuninitiatieven in het leven geroepen. Zo zijn er websites in het leven geroepen voor donaties, consumenten kunnen tegoedbonnen kopen en de horeca gaat online. In deze blog zetten we de steuninitiatieven graag even op een rij.

Steuninitiatieven tijdens coronacrisis

Gratis bestel website voor drie maanden

Zelf proberen we ook een steentje bij te dragen. Zo hebben we besloten om horecaondernemers een gratis bestelwebsite aan te bieden waarmee ze klanten online kunnen bedienen.

Jouw eigen bestelwebsite is al binnen één werkdag online én is drie maanden compleet gratis. De bestelwebsite is erg handig voor de consumenten thuis, omdat ze niet naar het restaurant hoeven te bellen en gemakkelijk en snel hun bestelling kunnen plaatsen. In de keuken is het ook ideaal, omdat je de bestellingen binnen ziet komen op een scherm en al snel aan de slag kan, het bespaart dus veel tijd.

Overzichten afhaalrestaurants

Er zijn een aantal sites opgezet om consumenten een overzicht te geven van waar zij eten kunnen bestellen of afhalen. Zo kunnen ondernemers zich aanmelden op Waar kan ik afhalen. Hier staat een overzicht van alle restaurants waar de consument wel nog af kan halen. Steundekeukens.nl is een website waar een overzicht staat van restaurants waar je kan bestellen. Kan jouw restaurant al gemakkelijk gevonden worden?

Donatie sites

Er zijn ook hulpmiddelen waarbij consumenten hun favoriete restaurant kunnen steunen door middel van donaties. Je hebt Dineren is Doneren waar ondertussen bij elkaar al meer dan 31.000,- is gedoneerd.

Op de website Help de horeca kunnen klanten een tegoedbon voor een favoriete restaurant kopen, zodat ze na de crisis kunnen genieten van een heerlijk diner.

Wil jij onze steun ontvangen met een -tijdelijk drie maanden gratis- eigen bestelwebsite? Bezoek steunpakket-horecaondernemers of neem gerust contact met ons op.